Päivä psykiatrisella osastolla

Tässä tulee yhdenlainen kertomus päivistäni osastolla. Monet kyselevät millaista se täällä oleminen on niin ajattelin tehdä postauksen missä kerron päivän kulkuni.



Heräsin kahden aikaan yöllä unilääketokkurassa, mutten saanut unta yrityksestä huolimatta. Kaksi tuntia jaksoin pyöriä sängyssä kunnes nousin ja etsin yöhoitajan. Sain pienen annoksen unettavaa lääkettä, jonka avulla nukuin aamuun.



Klo 7.30  herätys. Hoitaja tulee huoneeseen ja ojentaa ensimmäiset aamulääkkeet. Ylös nouseminen on vaikeaa, koska yöuni oli niin katkonaista. Saan kuitenkin päivävaatteet vaihdettua ja hampaat pestyä.



Klo 7.45 aamulääkkeet. Jonotan osaston käytävällä vuoroani päästä huoneeseen, jossa jaetaan aamulääkkeet. Saan siellä kupin vettä ja lääkkeet dosetista.



Klo 8.00 aamupala. Aamupalaksi on puuroa ja leipää, mehua ja teetä. Jutustelua muiden potilaiden kanssa. Väsyttää.



8.45 aamukokous. Aamukokouksessa käydään yhdessä osastolla läpi ketä hoitajia on vuorossa sekä päivän ohjelma.



9.15 luovien menetelmien ryhmä. Tällä kertaa aiheena arvot. Teemme pienen alkukeskustelun jälkeen kollaasit omista tärkeimmistä arvoistamme. Lopuksi vielä esittelemme luomuksemme ja keskustelemme niistä.


Mun kollaasi tärkeimmistä arvoistani



11.00  lounas. Väsyttää. Ei jaksa keskustella muiden kanssa. Syön ruokani ja menen huoneeseeni peiton alle. Nukun kaksi tuntia.


14.00 kahvi. Teetä ja pullaa. Ei vieläkään huvita keskustella. Palaan takaisin omaan huoneeseeni juotuani teeni.


15.00 ystävä tulee katsomaan. Mun parhaista parhain ystävä tuli mua moikkaamaan osastolle. Sain kerättyä voimia sen verran, että lähdettiin käymään pienellä kävelyllä ja kahviossa kahvilla.



17.00 päivällinen. Ruoka oli pahaa mut se teki hyvää kun sai nauraa porukalla.



17.30 väritystä olohuoneessa. Menin kuuntelee musiikkia ja värittämään värityskirjaa oleskeluhuoneeseen. Sillä saa ajatuksia vähän muualle ja tekemistä päiviin.


18.00 juttutuokio hoitajan kanssa. Hoitajan kanssa juteltiin toipumisesta, fiiliksistä ja mahdollisesta kotilomasta. Ensimmäinen kerta kun alkoi jonkinnäköinen toivon pilke näkyä horisontissa.


19.30 iltapala. Leipää, mehua, teetä ja kiisseliä.


20.00 iltalääkkeet.

22.00 Sairaalan ihanat kuteet päälle ja nukkumaan.

Tällainen oli päiväni osastolla eilen. Päivärytmi on sama, mutta päivät on silti erilaisia vaikka toisin vois luulla. Viikko nyt osastoa takana ja jos suunnitelman mukaan mennään niin viikko vielä edessä. Pieni toivon pilke alkaa jo heräämään.




Kommentit